Walt Disney (DIS)

Selskapets historie

Walt Disney Company, eller bare Disney, er det største mediekonglomeratet målt i omsetning. Walt Disney og broren Roy O. Disney grunnla selskapet i 1923, den gang under navnet Disney Brothers Cartoon Studio. Med hovedkontor i Burbank i California ble Disney etterhvert synonymt med animerte langfilmer. Snehvit og de syv dvergene var Disneys første animerte langfilm, og ble starten på en rekke av vellykkede filmer som i dag videreføres med Pixars digitale animasjoner. Selskapet har ekspandert til spillefilm, fjernsyn, fornøyelsesparker, radio, forlagsvirksomhet, teater og Internett-media. Disney eier fjernsynsnettverket ABC, A&E networks, ABC Family, ESPN og Disney Channel. Disney er også kjent for fornøyelsesparkene sine, inkludert Disneyland i California, Walt Disney World i Florida og Disneyland Paris. Selskapet ble børsnotert i 1940, endret navn til Walt Disney Company i 1986, og har vært inkludert i Dow Jones Industrial Average-indeksen siden 1991.

Investere i Disney: Ting du bør vite

  • En av de viktigste indikatorene på Disneys suksess er resultatrapportene. Års- og kvartalsrapportene kan gi informasjon om hvor godt et selskap presterer og om fremtidsutsiktene.
  • Andre hendelser som vil påvirke Disneys aksjekurs er: mottakelse av filmer, økninger i billettpriser for fornøyelsesparkene eller andre nyheter om parkene, utbygging av nye attraksjoner, andre oppkjøp.
  • Disney har anskaffet flere verdifulle merkenavn i årenes løp, inkludert Marvel Comics, Pixar og Lucasfilm. I mars 2014 kunngjorde Disney at de hadde kjøpt Maker Studios for 500 millioner USD. Maker Studios lager originalt innhold til YouTube, og driver 55 000 kanaler med milliarder av visninger hver måned.
  • Disney har en fordel i merkenavnet sitt, som gjenkjennes overalt. Figurene og produktene deres er kjent over hele verden. Disney er også involvert i alle de store mediemarkedene, noe som gir selskapet en enorm rekkevidde.
  • Selv om selskapet i hovedsak er kjent for å rette seg mot familiemarkedet, har Disney også forsøkt å penetrere voksenmarkeder med reiseattraksjoner, cruisereiser og mediekanaler for voksne.
  • Disney retter seg nå også mot tenåringsmarkedet, som dekker mye av mediebehovet sitt på nett. Oppkjøpet av Maker Studios er bare enda ett steg i denne overgangen til mediemarkedet på Internett.

Alle som tenker på å investere i Walt Disney-aksjen bør analysere de historiske resultatene til selskapet før de tar en beslutning. UFX tilbyr kundene sine verktøy, tips, diagrammer og komplett brukerstøtte, og kan hjelpe deg til å ta informerte beslutninger rundt investering i Walt Disney-aksjen.

Handle DIS