Twitter (TWTR)

Selskapets historie:

Twitter ble grunnlagt i 2006 av Evan Williams, Noah Glass, Jack Dorsey, og Biz Stone, som en plattform for kringkasting av statusmeldinger via SMS. Selskapet har hovedkontor i San Francisco og i 2014 hadde det over 25 kontorer med 3300 ansatte på verdensbasis. 
Siden lanseringen i 2006 har Twitter sikret seg popularitet over hele verden og blitt erklært et av de ti mest besøkte nettstedene i verden. Innen 2014 hadde nettstedet 271 millioner aktive brukere som til sammen sendte over 500 millioner Tweets per dag.


Twitter er en plattform hvor man kan dele og dokumentere opplevelser og ideer i sanntid med et verdensomspennende publikum – via bilder og video, eller som tekstmeldinger på mindre enn 140 tegn. Tweet-mediet fungerer som en arena der folk kan dele tanker og historier, hvor grupper og bedrifter kan skape publisitet for produktene og tjenestene sine, og regnes om en pålitelig kilde for mediekanaler og journalister som trenger kilder for å verifisere viktige historier.  

Handle i Twitter: Ting du bør vite

  • Twitter ble børsnotert på NYSE den 6. november 2013. Det ble lagt ut 70 millioner aksjer til en pris på 26 USD per aksje, som verdsatte selskapet til 18 3 milliarder.
  • Aksjen åpnet dagen etter debuten til 45,10 USD, og steg til en topp på 50,09 USD før den lukket på 44,90 USD.
  • Twitter meldte om et moderat resultat i 2014 selv om omsetningen steg med 124% bare i andre kvartal.
  • Investorene fortsetter å tro på Twitters potensial og forventer at det gjenstår å se det fulle potensialet til denne tjenesten.
  • Selskapet beskrives ofte som et mikrobloggnettsted eller sosialt medienettsted.
  • Nesten alle inntektene til Twitter (85%) kommer fra annonser på selskapets egne sider.

Twitter kan brukes som reklamekanal, medieportal eller kommunikasjonskanal – selskapets fremtid avhenger av hvor godt det ledes og i hvilken grad potensialet utnyttes.

Invester i TWTR