Tesla (TSLA)

Selskapets historie:

Tesla Motors ble grunnlagt i 2003 av Martin Eberhard og Marc Tarpenning, som en utvikler og produsent av eksklusive elektriske sportsbiler. Medstifteren av PayPal, Elon Musk, gikk inn i selskapet som styreleder og investerte 30 millioner i selskapet før han ble administrerende direktør i 2008.

Selskapet tilbyr nå tre 100% elektriske nullutslippsbiler drevet av topp moderne litium-ion batterier. 

Hver av bilene kan lades ved de mange “Tesla Supercharger”-stasjonene som finnes i USA, Europa og Asia. De kan nå mellom 378 og 480 kilometer med en toppfart på opptil 210 km/t før de må opplades. 

Tesla holder på å utvikle mer økonomiske modeller for massemarkedet og jobber også med utviklingen av selvstyrte biler.

Investere i Tesla: Det du trenger å vite

  • Tesla motors ble børsnotert 28. juni 2010 på NASDAQ. I børsnoteringen ble det lagt ut 13 000 000 aksjer til en pris på 17 USD per aksje.
  • Tesla-aksjen omsettes nå til over 250 USD.
  • Selskapet ventes å fortsette å øke i verdi med over 100% i løpet av det neste året.
  • Spesialiserer seg på Powertrain teknologi.
  • Hadde kun solgt 30 000 enheter i 2014, men regner med å selge 100 000 enheter før utgangen av 2015.
  • Tesla jobber aktivt med å lage et supereffektivt litium-ion batteri som de håper vil bli revolusjonerende – ikke bare for motorindustrien, men også for datamaskiner, smarttelefoner og bærbare enheter.
  • Selskapets fremtidige suksess avhenger i stor grad av tilgangen til det kinesiske markedet, og at landet åpner for integrering av Supercharger-stasjonene i infrastrukturen sin. Dette ser ut som en reell mulighet, og selskapet har allerede bygd en rekke stasjoner rundt om i landet.

Alle som ønsker å handle i Tesla bør analysere markedsforholdene nøye på forhånd. 

Handle i Tesla