Nike (NKE)

Selskapets historie

Nike er den største produsenten av sportsklær og sko. Nike-merkenavnet gjenkjennes på et blunk hvor enn du er i verden, spesielt “Swoosh”-logoen og slagordet “Just Do It”. Selskapet ble grunnlagt som Blue Ribbon Sports i 1964, og endret senere navn til Nike i 1971. Selskapet ble børsnotert i desember 1980. I 1984 undertegnet basketballspilleren Michael Jordan en sponsoravtale med Nike og lanserte den første modellen av joggeskoen Air Jordan. NBA forbød skoen, og Air Jordan ble en katalysator for Nikes vei mot suksess. I dag produserer Nike et stort utvalg av produkter, inkludert løpesko-, tennissko, golfsko, samt bekledning til rullebrett og løping. Nike eier også Hurley International og Converse, driver Niketown-butikkene og sponser mange kjente idrettsutøvere og lag for å styrke merkenavnet.

Investere i Nike: Ting du bør vite

  • Års- og kvartalsrapportene til Nike gir verdifull innsikt i den forventede utviklingen til selskapet og på hvilke tidspunkter det lønner seg å kjøpe og selge.
  • Markedsføring, annonsering og sponsoravtaler spiller en viktig rolle for Nike sin evne til å lykkes. Nike signerer kjente idrettsutøvere som bruker produktene og markedsfører merkenavnet deres. Den riktige sponsoravtalen på riktig tidspunkt kan direkte påvirke aksjekursen, så tradere bør holde seg oppdatert om nyheter fra selskapet.
  • Globale sportsbegivenheter, som FIFA World Cup og OL utgjør store muligheter for Nike til å promotere merket og produktene sine og tjene på sponsoravtaler og reklame. Tradere bør se etter kursendringer under alle større globale idrettsarrangementer.
  • Nikes nye produktlinjer og innovasjoner er viktige for å fremme salget. Forventninger om produktlanseringer som vil overgå forventningene vil mest sannsynlig gi en kursoppgang, mens skuffende salgstall vil ha motsatt effekt.
  • Resultatene til Nikes hovedkonkurrenter (som Adidas) vil også påvirke Nike-aksjen. Økende eller fallende salg hos konkurrentene vil kunne signalisere en endring i etterspørselen.

Alle som ønsker å handle i Nike-aksjen bør sette seg nøye inn i selskapet og lage en analyse før de investerer.

Investere i Nike