Facebook (FB)

Selskapets historie

Facebook er nå det mest populære sosiale nettverket i verden. Det ble grunnlagt for Harvard-studenter i 2004 og fikk raskt større rekkevidde da det ble tilgjengelig for studenter i Boston-området, deretter alle universiteter, videregående skoler, og til slutt for alle over 13 år. Facebook startet som et redskap slik at universitetsstudenter skulle kunne holde kontakt. I dag, med messenger-app, spill, annonser og mer, er Facebook i rask vekst uten tegn til å sakke av. Facebook motstod fristelsen om å børsnotere selskapet i mange år, men søkte til slutt om børsnotering i februar 2012. Facebook åpnet for handel på NASDAQ den 18. mai 2012. Det er en av de mest vellykkede oppstartsbedriftene i historien, med over en milliard brukere.

Investere i Facebook: Ting du bør vite

  • Børsnoteringen av Facebook var den største i Internettets historie. Etter sterk etterspørsel ble aksjene først lagt t til 38 USD. To dager før børsnoteringen utstedte Facebook 25 % flere aksjer pga. høy etterspørsel. Forventningene i forkant var enorme, men åpningen skulle vise seg å bli en skuffelse. Aksjekursen falt de første ukene, og investorene tok store tap mellom tekniske problemer. Til tross for en skuffende og kontroversiell børsnotering, har aksjen gjort det veldig bra den siste tiden.
  • I 2014 kunngjorde Facebook oppkjøpet av Whatsapp, en meldingsapplikasjon for smarttelefoner, for 19 milliarder USD. Analytikerne spekulerte rundt kjøpet, og viste til Facebook sitt ønske om å kontrollere en konkurrent som kunne være en trussel mot markedsverdien deres.
  • Selskapet har tilbakevist ekspertens påstander om mangler i annonseringsmodellen til Facebook, med kvartalsresultater som overgår anslagene og mer enn halve omsetningen i dag fra mobile enheter.
  • Til tross for at kursene er på vei opp og utsiktene er gode, kan historien til MySpace være et varsko om at folk snart vil begynne å forlate Facebook, og at selskapet vil kunne miste opptil 80 % av brukerne sine. Hvorvidt Facebook vil møte veggen eller beholde grepet sitt om markedet gjenstår å se.

Alle som ønsker å handle i Facebook-aksjen bør analysere markedsforholdene nøye på forhånd.

Handle i FB