Cronos (CRON)

Selskapets historie

Cronos gruppen ble grunnlagt i 2012 av Michael Gorenstein i Toronto, Canada. Gorenstein har vært selskapets administrerende direktør siden mai 2016. Cronos er hans hjernebarn, etter å ha sett mulighetene til cannabismarkedet på et tidlig stadie. Som en dobbel kanadisk/amerikansk statsborger var han i stand til å investere i den fremvoksende kanadiske marijuanaindustrien.

Gorenstein dannet partnerskap tidlig, blant annet med Phil Fontaine, leder for organisasjonen Assembly of First Nations in Canada. Han inngikk også samarbeid med et tysk farmasøytisk selskap med sikte på å utvikle og selge lovlig produsert cannabis.

Cronos dreier seg om partnerskap, antageligvis mer enn noe annet medlem av cannabismarkedet. For å kunne produsere, markedsføre og distribuere produktene sine, eier Cronos – eller er deleier i – Peace Naturals, Original BC og Whistler Medical Marijuana Company (WMMC). Gorenstein ser Cronos fremtidige suksess i å investere strategisk i forskning, samt utvikle og åpne nye markeder når de dukker opp.

Investere i Cronos: det du trenger å vite

  • Interessen for Cronos begynte å ta seg opp mot slutten av 2017. Cronos-aksjen omsettes på den kanadiske TSX og NASDAQ i USA, og hoppet til USD 8,48 den 5. januar 2018.
  • Etter et turbulent år, i likhet med resten av cannabismarkedet, steg Cronos-aksjen til den hittil høyeste verdien på USD 12,88 innen mandag 10. desember 2018.
  • Etter usikkerheten gjennom juleperioden, som alle markedene i Amerika erfarte, begynte Cronos å komme seg litt i begynnelsen av 2019. Per 3. januar så kursen på NASDAQ rimelig sprek ut på USD 11,54.
  • I tråd med praksisen med å inngå strategiske partnerskap, lyktes Cronos i å sikre en avtale med Altria mot slutten av 2018. Altria er moderselskapet til Philip Morris Inc., og lager Marlboro sigaretter som er tobakksgigantens mest solgte globale merkevare.
  • Avtalen med Altria har ingenting å gjøre med røyking eller cannabis. Altrias støtte betyr at Cronos kan investere i sin egen infrastruktur når det passer dem. Mens verden venter på utviklingen når det gjelder regelverket om cannabis, i USA mer enn noe annet sted, setter dette Cronos i en meget sterk posisjon.
  • Altrias erfaring med å bekjempe lovforbud og få til avtaler, kan være en av Cronos mest verdifulle egenskaper fremover. Regulatoriske kamper er noe tobakkselskapets advokater er spesialister på. Dette kan også gi Cronos et lite forsprang i forhold til konkurrentene.
  • Cronos har også nylig inngått et partnerskap med Ginkgo Bioworks. Dette selskapet spesialiserer seg på sekundære cannabinoidprodukter. Den potensielle verdien av disse er ennå ikke kjent. Om ikke i 2019, kan disse ha stor betydning for Cronos avkastning i de kommende årene.

De som ønsker å investere i Cronos-aksjen, bør først studere de sannsynlige trendene på cannabismarkedet i 2019.

Handle i CRON