Coca Cola (KO)

Selskapets historie

Coca Cola Company er verdens største drikkevareselskap, med hovedkontor i Atlanta i USA. Den originale formelen for Coca-Cola ble oppfunnet i 1886, og formelen ble kjøpt av Asa Griggs Chandler i 1889, som grunnla The Coca-Cola Company i 1892. Selskapet ble børsnotert i 1919. I dag selger Coca Cola over 500 merker i 200 land. I tillegg til Coca-Cola, produserer de også Minute Maid juice, Barq’s brus, Odwalla juice og produkter, og Fuze. 

Selskapet har en franchisestruktur hvor Coca Cola produserer den konsentrerte sirupen og selger den til ulike franchisebryggerier rundt om i verden som så produserer og distribuerer det ferdige produktet. 

Investere i Coca Cola: Ting du bør vite

  • Års- og kvartalsrapportene til Coca Cola gir innsikt i den forventede utviklingen til aksjen og hvilke tidspunkter det lønner seg å kjøpe og selge.
  • Noen analytikere mener at Coca Cola har nådd grensen for betydningsfull vekst, ikke minst geografisk sett. Selskapet fokuserer nå på å utvikle nye produkter og markeder.  
  • Coca Cola kunngjorde i februar 2014 en avtale med Keurig Green Mountain Coffee Roasters, som produserer Keurig-kaffemaskinene. Keurig har en ny maskin for kalde éngangsdrikker, og Coca Cola-produkter vil lages i éngangs K-kopper, spesielt for nye Keurig Cold. Samarbeidet ventes å skape vekst i et nytt marked over flere år.
  • Mens Coca Cola har hatt en svak utvikling den siste tiden, kaller analytikerne dette en kjøpsmulighet, siden prisene ventes å stige basert på vekstprognosene. 
  • Coca Colas merkenavn og kundelojalitet, globale distribusjonsnettverk og arbeid med utvikling av nye produkter bør sikre Coca Colas forsprang på konkurrentene i lang tid fremover. Selskapet kan møte konkurranse fra kjøkkenbrusmaskinene men har vist at de kan tilpasse seg og møte disse utfordringene. 

Alle som ønsker å handle i Coca Cola-aksjen bør sette seg godt inn i den seneste utviklingen i selskapet og lage en analyse før de investerer. 

Investere i Coca Cola