Citigroup (C)

Selskapets historie

Citigroup er en av de fire bankene som ble omtalt som “too big to fail” av den amerikanske regjeringen. Citigroup er et globalt finansselskap grunnlagt i 1998 etter en sammenslåing av Citicorp Bank og Travelers Group, et finansielt storkonsern. Citigroup betjener 200 millioner kunder i 140 land, og har 16 000 kontorer på verdensbasis. Selskapets røtter går tilbake til City Bank of New York, godkjent av staten New York i 1812. I 1895 var National City Bank of New York (som den ble kalt) den største banken i Amerika, og i 1929 den største forretningsbanken i verden. Selskapet gikk foran med en rekke banktjenester, som rentes rente på sparekontoer, sjekkontoer og private lån uten sikkerhet. I 1998 fusjonerte Citicorp med Travelers Corp og dannet Citigroup. Dette er fortsatt en av de største sammenslåingene i USAs historie. Citigroup fikk store tap under subprime-krisen i 2008, men siden banken ble ansett som for stor til å falle, gikk den amerikanske regjeringen inn med en redningspakke som ga staten en eierandel på 36 % av aksjene i selskapet for å forhindre en konkurs. Citigroup tilbakebetalte hele beløpet innen 2010. Den amerikanske staten gikk også i pluss da de solgte andelen sin. Investere i Citigroup: Ting du bør vite

  • Års- og kvartalsrapportene til Citigroup kan gi god innsikt i selskapets fremtidsutsikter. De ble hardt truffet under den globale finanskrisen i 2008, og selv om selskapet senere har betalt tilbake den offentlige redningspakken, rapporterte Federal Reserve at de ikke besto stresstestene i 2012 som ble gjennomført for å undersøke om selskapet hadde nok kapital til å tåle et lignende scenario som krisen i 2008. Resultatene av fremtidige stresstester vil ha en direkte påvirkning på aksjekursen.
  • Den offentlige redningspakken sendte aksjen i kjelleren og skadet Citigroups image. Aksjen er fortsatt underpriset, noe som betyr at dette er et godt tidspunkt å kjøpe på, siden analytikerne forventer at selskapet vil styrke seg ytterligere.
  • Rentene er mest sannsynlig på vei opp, etter flere år med lavt rentenivå. Et miljø hvor rentene stiger er positivt for bankene, som tjener på høyere renter.

Alle som ønsker å handle i Citigroup-aksjen bør sette seg godt inn i markedsforholdene og selskapets utvikling historisk og i den siste tiden, samt foreta en analyse før de investerer.

Investere i Citigroup