Boeing (BA)

Selskapets historie

Boeing designer, produserer og selger fly og forsvarsprodukter. Selskapet ble grunnlagt i 1916 av William Boeing, under navnet Pacific Aero Products Co. i Seattle, da Boeing begynte å designe og bygge sine egne fly. Ett år senere, da USA gikk inn i første verdenskrig, leverte de sjøfly til den amerikanske marinen. Boeing fortsatte å designe og bygge fly, ble ledende innen både kommersiell og militær flyproduksjon og tok etterhvert steget inn i produksjonen av raketter og satellitter.

Boeing lanserte i 1970 sitt mest kjente kommersielle jetfly, 747, og har siden levert rundt 1400 747-fly. Boeing fortsetter å produsere 737, 747, 767, 777 og 787 Dreamliner for det kommersielle markedet, samt mange produkter til forsvaret, romsystemer og sikkerhetsprodukter.

Investere i Boeing: Ting du bør vite

  • Års- og kvartalsrapportene er en av de viktigste tingene å se på når du vurderer en aksje og skal prøve å forutse den fremtidige utviklingen. Boeings resultater forblir sterke.
  • Den globale etterspørselen etter fly er den viktigste faktoren som sikrer at Boeing vil fortsette å være et godt kjøp. Langsiktig vekst for kommersielle fly, spesielt i utviklingsland, vil kreve tusenvis av nye fly i de kommende tiårene. Boeing, som verdens største produsent av kommersielle fly, vil trolig dekke mye av denne etterspørselen og sikre vekst og fortjeneste i årene som kommer.
  • Produktutvikling og produksjon er på rett spor for å stimulere til fremtidig vekst. Selskapet har nylig økt fortjenesten med 50%, et lovende tegn.
  • Boeings suksess er avhengig av prestasjonen til den nåværende flåten og løftet om fremtidige innovasjoner. Tekniske problemer med et av flyene eller en forsinkelse i produksjonen av nye produkter, vil ha en negativ effekt på aksjekursene på kort sikt men vil sannsynligvis ikke hindre den langsiktige veksten.
  • Den stigende prisen på drivstoff motiverer til konkurranse om å designe mer effektive fly og bruk av alternative drivstoff. Boeings ledere annonserte samarbeid med biodrivstoffutviklere over hele verden for å teste et mer effektivt biodrivstoff. Tradere bør følge med på utviklingen i denne sektoren, samt andre Boeing nyheter.

Alle som ønsker å handle i Boeing-aksjen bør analysere markedsforholdene og bakgrunnen til selskapet nøye på forhånd.

Handle i BA