BNP Paribas

Selskapets historie 

BNP Paribas, en bank med hovedkontor i Paris og London, ble stiftet i 2000 etter en sammenslåing av Banque Nationale de Paris (BNP) og Paribas, og ble verdens fjerde største bank målt etter forvalningskapital og den største i eurosonen. 

Etter Andre verdenskrig igangsatte den franske finansministeren en større omorganisering av banksektoren. I1 1946 ble de fire største franske bankene overtatt av staten, og i 1966 slo regjeringen sammen to av de ledende bankene for å danne Banque Nationale de Paris (BNP). BNP ble privatisert igjen i 1993, under Chirac-regjeringen. 

BNP og Paribas ble sammenslått i mai i 2000. Den 9. august 2007, ved inngangen til subprime-krisen, var BNP Paribas den første banken som forsto omfanget av krisen, og oppløste to fond som var eksponert. Den raske responsen reddet banken fra de store tapene som andre europeiske banker ble påført. Selskapet kunngjorde faktisk et positivt resultat for 2008, da krisen var på sitt verste.

Investere i BNP Paribas: Ting du bør vite

  • Den største divisjonen til BNP Paribas er forbrukerbanktjenester, med hovedvekt av virksomheten i Europa (Frankrike, Italia, Luxembourg og Belgia). Banken eier også BancWest, som har virksomhet i vestre USA og på Hawaii. BNP Paribas har tilstedeværelse i over 80 land og inngår i Global ATM Alliance (den globale minibank-alliansen), som lar kundene i flere internasjonale banker bruke kort gebyrfritt innenfor alliansen. I tillegg til forbrukerbankdivisjonen, har banken også en forretningsbankenhet og en investeringsbankenhet. 
  • BNP Paribas ble utnevnt til årets bank i 2012 av International Financing Review.
  • Års- og kvartalsrapportene gir verdifull informasjon om selskapets vekstpotensiale. Tradere må følge nøye med på nyhetene om hendelser som kan påvirke aksjekursene. 
  • Etter at banken unnslapp det verste av lånekrisen i 2008, satte den fokus på omorganisering av virksomheten og tilpasning til strengere regulering. BNP Paribas har en kredittrating på A+ og forventer en sterk økning i omsetningen. 

BNP Paribas er godt posisjonert for vekst som følge av sin vellykkede håndtering av subprime-krisen. Tradere som er interessert i BNP Paribas må analysere banken grundig før de investerer. 

Investere i BNP Paribas