Aurora (ACB)

Selskapets historie

Aurora Cannabis Inc. ble dannet i 2013 i Alberta, Canada av fire partnere – Terry Booth, Steve Dobler, Dale Lesak og Chris Mayerson. De startet fra bunnen av ved å kjøpe et stykke land, og bygde skreddersydde anlegg hvor de begynte å dyrke cannabis. Alberta ble valgt på grunn av statens lave selskapsskatt og landbruksvennlige kredittordninger.

Alberta er en av præriestatene i Canada, med en sterk landbruksbase. Aurora ble etablert for å produsere cannabis som en verdifull salgsavling. Partnerne spådde en boom i produksjonen av cannabis på grunn av liberalisering av narkotikalovene i Canada og noen av byene og statene i Amerika.

Aurora fikk en føderal lisens til å dyrke cannabis i 2014. De selger ikke-brennbare cannabisprodukter til medisinsk bruk. De fikk lisenser fra den canadiske regjeringen til å produsere cannabisoljer i 2016 og begynte med det året etter. Aurora har siden 2017 hatt fire forskjellige oljeprodukter på markedet.

Selskapet anskaffet seg en tysk distributør, en kanadisk oppsøkende virksomhet, en produsent av innendørslys og en drivhusingeniør/designkonsulent. Fra januar 2019, er Aurora den nest mest verdifulle cannabisprodusenten på New York-børsen.

Investere i Aurora: Det du trenger å vite

  • Aurora ble børsnotert på NYSE den 11. juli 2014, til USD 0,90 per aksje. Dette var før de fikk lisensen til å dyrke – og de andre salgslisensene – fra den canadiske regjeringen.
  • Kursen var stabil frem til august 2016, da interessen begynte å øke. Den 18. november 2016 hadde den nådd USD 2,14 – et nivå den mer eller mindre opprettholdt frem til november 2017.
  • Interessen for Aurora økte veldig kraftig helt fra starten av den måneden. Verdien mer enn doblet i løpet av november 2017, og steg til USD 5,92 den 1. desember.
  • Innen 5. januar 2018 hadde Auroras aksjekurs nådd USD 10,61. Dette var starten på et svært volatilt år, ettersom Aurora fikk konkurranse fra andre cannabisselskaper, spesielt Tilray. Begge disse selskapene opplevde både fremgang og tilbakegang på grunn av spekulasjoner om intensjonene til drikkegigantene Coca Cola og PepsiCo. Med legalisering av cannabisproduksjon i Canada, og importen til USA, håpet de to brusprodusentene å gå inn i det ikke-brennbare cannabismarkedet. Det gjorde de imidlertid ikke.
  • Aurora-aksjen nådde sin fjerde høyeste verdi av 2018 den 12. oktober, da den var verdt USD 10,52. Fra det tidspunktet opplevde aksjen et bratt fall. Det samme skjedde med de andre cannabisprodusentene.
  • Auroras NYSE-aksje ble omsatt for USD 5,23 den 28. desember 2018.
  • Med sin investering i infrastruktur og europeiske distribusjonspartnere, forventes Aurora å utkonkurrere Tilray og de andre cannabisprodusentene – bortsett fra Canopy Growth – i 2019.

De som ønsker å investere i Aurora-aksjen bør sette seg nøye inn i det medisinske cannabismarkedet først.

Handle i ACB